Notícies

Portada > Notícies > NOVA ACTUALITZACIÓ de les mesures adoptades per poder fer front a la situació d’emergència sanitària provocada pel COVID-19, i d’aplicació fins a nou avís

NOVA ACTUALITZACIÓ de les mesures adoptades per poder fer front a la situació d’emergència sanitària provocada pel COVID-19, i d’aplicació fins a nou avís

16/03/2020

La comissió tècnica-politica creada per al seguiment de la situació s’ha reunit avui dilluns al matí per fer una avaluació de la situació i per valorar noves mesures a adoptar i comunicar.

La valoració del cap de setmana indica un alt compliment de les limitacions i les restriccions, malgrat això, la Policia Local ha hagut d’identificar i dispersar alguns grups de persones presents a la via pública que estaven incomplint els propòsits de moviment permesos. Tot i això, de moment, no ha calgut sancionar.

D’altra banda, el Departament de Salut, informa que la progressió actual preveu que apareguin nous casos i per tant, cal extremar i respectar totes les restriccions imposades, per més dures que semblin.   

La comissió reunida en el dia d’avui ha adoptat noves mesures més restrictives que afecten el funcionament dels serveis municipals. Totes les mesures van encaminades a protegir la salut dels treballadors i treballadores municipals, així com també la salut del veïnat i s’ha acordat posar al servei de l’atenció social tots els recursos professionals i materials de l’Ajuntament:

-          Tots els equipaments municipals romandran tancats a l’atenció al públic. Hi haurà un servei mínim d’atenció telefònica en horari de 9 a 15 h al telèfon 93 572 11 70 que prioritzarà aquelles consultes i atencions a derivar cap a l’atenció social dels serveis més bàsics i quotidians.

Fora d’aquest horari, la Policia Local seguirà prestant el servei habitual de 24 hores al telèfon 93 572 11 10.

-          Es prohibeix l’abocament de voluminosos mentre durin les restriccions de moviment i el servei de deixalleria roman tancat. Així mateix es demana al veïnat que dipositi els residus dintre dels contenidors corresponents per facilitar que els treballadors del servei de recollida puguin realitzar el servei correctament i sense dificultats.

La Deixalleria Municipal per indicació del Consorci de Residus del Vallès Oriental estarà tancada al públic fins a l'1 d’abril.

-          El servei de recollida de poda es mantindrà sempre sota comunicació telefònica prèvia, però es recomana reduir l’us del servei a l’essencialment necessari.

-          Es comunica al veïnat el tancament de l’oficina del servei d’aigües municipal. L'atenció es prestarà telefònica o a la seu electrònica. (93 872 20 02 (Necessites javascript per veure aquest correu-e)  https://www.giacsa.cat/montornes)

-          Així mateix també es comunica el tancament de l’oficina de l’Organisme de Recaptació de Gestió Tributària. L’atenció i la tramitació podrà fer-se mitjançant la seu electrònica ((Necessites javascript per veure aquest correu-e)  https://orgtn.diba.cat/es/).

-          Es comunica el tancament de perruqueries en règim d’atenció al públic. Els serveis es podran prestar a domicili, sempre i quan s’adoptin les mesures de protecció necessàries i només en casos d’atenció social, prèvia comunicació amb l’Ajuntament.

-          Es demana al veïnat que NOMÉS vagi al Centre d'Atenció Primària per a urgències i si és completament imprescindible. En cas de dubte, i abans de desplaçar-se al CAP, cal trucar al 061 o al 93326 89 01 (per demanar cita prèvia).

-          S’estan actualitzant tots els protocols d’atenció a la vulnerabilitat, ja sigui per a l’atenció del menjador social, aliments frescos, atenció a la gent gran i l’atenció a la vulnerabilitat de la infància i famílies, amb les empreses encarregades seguint les directrius i recomanacions dels departaments d’Afers Socials i Educació de la Generalitat.

-          Altra informació d’interès general:

 • Tots els terminis de tramitació administrativa han estat suspesos, es reiniciaran un cop el decret 463/2020 perdi vigència.
 • Els procediments judicials de desnonament també han quedat suspesos temporalment.
 • S’han ampliat els serveis generals d’atenció telefònica. Fem-ne un us racional:
  • 012 per a consultes NO sanitàries
  • 112 si cal PRESÈNCIA IMMEDIATA de policia, metge/ambulància, bombers...
  • 061 per simptomatologia o consultes sobre el coronavirus

 -          Recordar la limitació de la llibertat de circulació de les persones, tant a peu com amb vehicle, en tot el conjunt del municipi. Els moviments queden limitats a :

 • Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
 • Assistència al CAP, farmàcies o altres serveis sanitaris.
 • Desplaçament al lloc de treball per efectuar la prestació laboral, professional o empresarial. S’ha de prioritzar i acollir-se al teletreball sempre que es pugui.
 • Retorn a la residència habitual.
 • Assistència i cura a gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
 • Desplaçament a entitats financeres i assegurances. Prioritzar sempre les gestions telemàtiques.
 • Per causa de força major o situació de necessitat per garantir la salubritat de l'habitatge, ja sigui per baixar les escombraries o per passejar l'animal de companyia en espais oberts i evitant aglomeracions.
 • Qualsevol altra activitat de similar naturalesa que s'haurà de fer individualment, tret que s'acompanyi a persones amb discapacitat o per altre causa justificada. 
 • Els establiments comercials oberts son els regulats pel decret 463/2020 de 15 de març, orientats a l’estrictament necessari per adquisició aliments i productes de primera necessitat, adoptant sempre les mesures adients per controlar i evitar aglomeracions entre consumidors i empleats. Recordem que l’abastiment de productes de primera necessitat està garantit.

-          La Policia Local  en coordinació amb els Mossos d’Esquadra podrà realitzar els controls oportuns per garantir el compliment de les mesures de restriccions dels desplaçaments i precintarà parcs i places si s’incompleixen les restriccions imposades. 

Els equips tècnics municipals estan dissenyant el programa de voluntariat i suport comunitari “CUIDEMNOS MONTORNÈS” per tal d’establir els canals de comunicació i d’organització. Aquest programa tindrà dues vessants:

1. Dinamització mitjançant les xarxes socials per mantenir activitats virtuals orientades a joventut, infància i famílies, recomanacions d’activitat física a fer a casa amb classes virtuals, etc. En els propers dies els departaments municipals començaran a fer-ne difusió.

2. Xarxa d’atenció i col·laboració veïnal. És important remarcar que aquesta tasca de voluntariat ha d’estar coordinada i supervisada per aquest programa municipal per minimitzar els riscos de propagació, validant i fent seguiment en tot moment de la tasca assignada. En els propers dies es començarà a comunicar i concretar el funcionament del mateix.

Arxivat a: Generica