Notícies

Portada > Notícies > NOVES MESURES ADDICIONALS A LES JA PUBLICADES ANTERIORMENT QUE SERAN D'APLICACIÓ ELS PROPERS 15 DIES

NOVES MESURES ADDICIONALS A LES JA PUBLICADES ANTERIORMENT QUE SERAN D'APLICACIÓ ELS PROPERS 15 DIES

14/03/2020

Davant de l'evolució de la situació derivada del COVID-19, i atenent a les mesures impulsades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el pla PROCICAT, la comissió política i tècnica de seguiment de l'Ajuntament de Montornès ha adoptat les següents mesures:

- El tancament de tots els serveis municipals a partir del dilluns 16 de març. La Policia Local mantindrà l'atenció telefònica per a casos de necessitat o urgència. Qualsevol dubte o informació de l'àmbit de la salut, caldrà contactar directament amb el 061. Per a altres informacions més generals contactar amb el 012.

- El tancament al públic del servei de Deixalleria Municipal per indicació del Consorci de Residus del Vallès Oriental fins a la data de l’1 d’Abril.

- Per contactar amb els serveis tècnics municipals d'àmbits com urbanisme, territori, d'àmbit social o ciutadà, enviar la consulta per correu electrònic mitjançant el formulari de la web municipal. La consulta serà derivada al tècnic corresponent que atendrà la petició i es posarà en contacte.

- El tancament de tots els bars, restaurants i cafeteries en compliment de la resolució SLT/737/2020 dictada pel departament de salut de la Generalitat, de 13 de març.

- La recomanació de suspendre aquelles activitats públiques i privades, o de culte que impliquin l'agrupació de persones i que no puguin garantir el control d'aforament limitat a un terç del total respectant les distàncies de seguretat.

- Fer una crida a la ciutadania a cercar en el comerç local l'abastiment de productes de primera necessitat per evitar aglomeracions als supermercats, i en cas d'anar als supermercats, guardar les distàncies recomanades d'un metre i mig i evitar agrupacions tant pel bé individual, com pel bé de les persones que estan treballant i donant aquest servei. L'abastiment de productes està i estarà garantit, no cal precipitar-se.

- Fer una crida a adoptar aquestes mesures amb calma i serenor, A QUEDAR-SE A CASA i evitar visites. Estar pendents de les noves indicacions que poden donar-se sempre pels canals oficials (Generalitat i Ajuntament). Aquesta acció per mes dura que sigui cal adoptar-la pensant amb la solidaritat d'evitar contagis, d'evitar el col·lapse dels serveis de salut i per responsabilitat social, aturant la propagació.

- Impulsar una campanya de solidaritat i cooperació ciutadana. Prestem atenció a les persones més vulnerables de la família o dels entorns (veïns d’escala i de carrer) per a que ningú quedi aïllat, si cal amb trucades telefòniques per saber com passen els dies. Compartim a les xarxes socials sota el  #cuidemnosmontornes, els consells i recomanacions que des dels canals oficials de l’Ajuntament vagin sortint.

Arxius adjunts

Arxivat a: Generica