Notícies

Portada > Notícies > Montornès torna a dir NO a les violències masclistes

Montornès torna a dir NO a les violències masclistes

23/11/2020

Amb motiu del 25N, el departament municipal de Polítiques d'Igualtat engega una campanya de sensibilització per intensificar la lluita de Montornès contra la violència masclista. Entre els actes hi ha la convocatòria d'un minut de silenci, una acció divulgativa específica al CEM i la presentació d'un conveni entre l'Ajuntament i la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCS) per oferir serveis de manyà gratuïts a les víctimes de violència masclista.

Coincidint amb el 25 de novembre, Dia internacional contra la violència masclista l’Ajuntament presentarà, juntament amb la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCS,) un conveni per oferir, de manera gratuïta, a les dones víctimes de violència masclista el canvi de pany del domicili per proporcionar-les seguretat.

La Unión de Cerrajeros de Seguridad ofereix aquest servei en el marc del seu programa de responsabilitat social corporativa, mostrant així el seu compromís amb la violència de gènere.

Un minut de silenci
L'Ajuntament s'ha sumat a la convocatòria d'un minut de silenci proposat per l'Observatori Estatal de Violència sobre la Dona per al proper dimecres, 25 de novembre, a les 12 h. El Consistori convida al veïnat a secundar la proposta des del lloc en què es trobi respectant les mesures sanitàries de prevenció davant la Covid-19. Es suggereix acompanyar el minut de silenci amb la col·locació de peces de roba de color lila en les finestres i balcons per ampliar el rebuig de la societat a la violència masclista.

Acció divulgativa específica al CEM Les Vernedes
La campanya específica al Complex Esportiu planteja reflexionar sobre la visió del cos de les dones i la presència de violències masclistes en la pràctica esportiva, mitjançant diversos plafons que inclouen reflexions i dades sobre les víctimes de violència masclista a Montornès, a Catalunya, a Espanya, a Europa i al món.

Activitats virtuals
La programació d’activitats virtuals del 25N es divideix en dues propostes. D’una banda, el mateix 25 de novembre, a les 18.30 h, les integrants del grup Ketekalles reflexionaran sobre el paper femení en la indústria musical en una enrevista en directe al perfil d’Instagram del departament municipal de Joventut (@joventutmontornes).

D’altra banda, el 27 de novembre a les 18 h, la psicòloga i sexòloga Alba Povedano conduirà la sessió "Xarxes i pornografia. Què fem com a famílies?". La conferència es podrà seguir en directe al perfil d’Instagram @educaciomontornes dels departaments d’Educació i Infància

Arxivat a: Generica